Sirova tortica ali malo sladkanja je dobro za balans v življenju

Bil je lep četrtek…oz ne…dejansko je bil Torek, ko sem se odločila da bom v enem izmed naslednjih dni za vse vadeče pripravila “cheesecake”. Ja to je tista fabtastična bela tortica, ki je bojda najboljša v New Yorku. To bi težko rekla, ker kot prvo še nisem bila (upam da me letalo ponese kdaj tja) in kot drugo, moje recept je supertastičen, easy in quick. No vsaj takšni so vedno odzivi tistih, ki jo poskusijo.

Koliko je bilo vprašanj in začudenih pogledov, da kaj pa praznujemo? Pa sem rekla, da saj lahko pa včasih se pocarkljamo kar tako…Enostavno zato ker si to zaslužimo in ker je pač četrtek 🙂 in ne zato, ker sem dejansko imela prepoln hladilnih materiala za tortico (ker sem nameravala že prej jo pripravit pa mi ni zneslo) in je bilo skoraj že potrebno zadeve skupaj zmiksat in pripravit. Torej…že dolgovezim, ker vem da te zanima recept 🙂

Vedno ga pripravljam po eni metodi, ki sem jo čisto pikico predelala. Si zato, da se spraviva k delo? Aja sj res…Najprej ti moram napisat nakupovalni seznam. No torej tukaj je vse kar potrebuješ (poleg časa, ki ga boš zapravila v trgovini 🙂

Spedenan Revitalkin Cheesecake

Kaj potrebuješ?

ZA PODLAGO


180g piškotov (lahko albert ali digestive piškoti (kot npr. gran chereale ali kakšni podobni), drobtine)

60 masla

40 g sladkorja (če boš uporabila drobtine)

ZA NADEV


350 g sirnega namaza (ni vedno potrebno Philadelphio…jaz sem ga kupila v Hoferju. Pozorna bodi le, da bo brez okusa)

130 g sladkorja

2 jajci

1 vanili sladkor (jaz ga nisem imela, imam pa vanilijev strok kar v sladkoru in imam tako vedno eno različico vanilijevega sladkora)

ZA PRELIV


500 g kisle smetane

80 g sladkorja (jaz dam v prahu, da se lepše zmiksa)

malo vanilijevih semen (lahko že kupiš burbonsko vanilijo “osmukano” , še najbolje pa je da kupiš kar cele vanilijeve stroke in sama lepo osmukaš- ni težko)

Tako. Nakupovalni seznam imaš, hitro preveri če imaš mogoče kaj od navedenega v hladilniku, pohiti in kupi česar nimaš in lets do it 🙂 

PRIPRAVA


  1. raztopi maslo v majhni posodici na majhnem ognju. Kekse drobi, če pa uporabljaš drobtine pa jih zmešaj s sladkorjem. Dodaj stopljeno maslo in vse skupaj dobro premešaj. Namaži pekač (jaz najraje uporabljam tortni model, ker mi ni bilo najbolj všeč strgati kose ven iz tistega keramičnega pekača za pite. Bom si pa kupila za pite pekač s snemljivim dnom) in vanj porazdeli zmes. S prsti jo lepo potlači ob dno in če imaš pekač za pite oblikuj tudi robove.
  2. Segrej pečico na 200
  3. Penasto vmešaj jajci in primešaj sirček, 130 g sladkorja ter vanilijev sladkor (če ga imaš seveda). Mešaj nekaj minutk, da krema malce naraste, nato jo vlij na prej pripravljeno podlago in peci 20 minutk.
  4. Po 20 minutkah vzemi iz pečice in pusti da se ohlaja 5-8 minutk. V tem času z mešalnikom dobro zmešaj kislo smetano, sladkor in vanilijeva zrnca. Prelij po pečeni tortici, pust na sobni temperaturi še 15 minutk in nato z njo v hladilnik za vsaj 3 urice. Sj veš…Daš jo malo počivat 🙂
  5. In to je to. Serviraj po želji. Lahko poliješ tudi s kakšnim prelivom iz gozdnih sadežev, dodaš sveže narezano sadje (borovnice, jagode…)…Lahko pa tudi uporabiš mini modelčke in narediš mini tortice 🙂 Be creative

 

In BON APETIT ❤ aja in p.s. če ti je bil recept všeč lepo vabljena, da spodaj pustiš komentar. Ali pa če imaš kakšen predlog za nadgradnjo te slastne tortice. Vesela bom novih idej 🙂

Recept je sposojen in malček spedenan iz Knjige “Kuhinja v dvoje”. Jaz uporabim kekse in manj sladkorja. Z drobtinami mi je bilo vse skupaj malce pretrdo. Naslovna slikca je tudi sposojena…Ker smo tortico že pojedle 🙂 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close