Yin Joga

Je posebna bolj umirjena, počasnejša in meditativna oblika joga. Predvsem se izvaja sedeče in ležeče asane v katerih vztrajamo dlje časa –> 2-5 minut.

Medtem, ko se pri drugih t.i. Yang vadbah osredotočamo izključno na krepitev mišic pa se pri Yin na ostale strukture telesa –> ligamenti, fascija in celo naše sklepe.

Yin Joga je bolj pasivna in mirna oblika pri kateri skozi umirjanje do čistimo energetske blokade in vzpodbujamo cirkulacijo. Fokusira se na vezivna tkiva in nam tudi ponudi globlji pogled v naše telo. Nauči nas biti bolj pozorni na nača čustva, na čustva ki jih zadržujemo da se lahko soočimo in jih tudi spustimo.

Posebaj izbrane in oblikovane Yin asane stimulirajo meridiane, ki tečejo čez naše največje organe v telesu in se skozi različne pritiske fokusira tudi na akopresurne točke.

Vsaka ura je sestavljena iz začetne pranayame (tehnike dihanja), meditacije, yin asan in končne shavasane. Skrbno izbrane teme vsake posamezne ure pa vas tudi seznanijo z aspekti fizičnega telesa, subtilnega telesa in okolja.

Privošči svojem telesu nekaj drugačnega in dodaj YIN Jogo na svoj redni vadbeni repertoar.

Vadba poteka ob Sredah 20:00- 21.00 ure.

” We don’t use our body to get into a pose, we use the pose to get into our body”

unknown

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close